Juoksuvaatteet

Juoksu ja yleisesti lenkkeily ovat monelle tuttuja harrastuksia, tai ainakin moni on niitä joskus kokeillut. Niitäkin lajeja varten on saatavilla kunnon varusteita, joiden avulla juokseminen tuntuu luontevammalta ja saat siitä kaiken tehon irti. On siis tärkeää, että sinulla on oikeanlaiset kengät ja vaatteet ylläsi, kun lähdet juoksulenkille. Etenkin kunnollisten juoksukenkien hankkiminen on tärkeää. Toki aluksi lihakset varmasti kipeytyvät, mutta pidemmän päälle se ei enää ole normaalia. Vaatteisiin ja kenkiin siis kannattaa panostaa, jotta saat hiottua hyvän ja monipuolisen tekniikan.

Jos harjoitteluvaatteet ovat laadukkaat ja istuvat hyvin, on juokseminen miellyttävää ja mukavaa. Kun alat juoksemaan aktiivisesti, sinun kannattaa harkita kompressiovaatteiden ostoa, ne nimittäin tukevat lihasta ja estävät tärähtelyä. Juoksuvaatteita voit vaihdella vuodenaikojen mukaan ja myös erilaisille säille on omat juoksuasusteet. Tekniset ja juoksuun suunnitellut vaatteet ja muut asusteet lisäävät juoksun miellyttävyyttä, antavat tukea ja säätelevät lämpötilaa. Hiertymät ovat hyvin usein ongelmana juostessa, mutta istuvilla juoksuvaatteilla ja vähäisellä saumojen käytöllä vähennät hiertymien syntymistä.

Springa skor

Juoksusukan tulee olla istuva, laadukas, ohuehko ja siinä tulee olla hyvät tekniset ominaisuudet. Alusasupukeutuminen on myös tärkeää, varsinkin juostessa talvella. Materiaalien tulee olla hengittäviä ja kosteudensiirto tulee olla kohdallaan. Muista myös pipo ja hanskat talvella juostessa, niitäkin saa juoksutarkoitukseen soveltuvana. Hyvät juoksuvaatteet kestävät pitkään, joten älä pihistele vaan panosta. Käy tutustumassa valikoimiin eri urheiluvälineliikkeissä ja tiedustele ominaisuuksia rohkeasti myyjältä.

Jos sinulla on hakusessa hiukan suurempikokoiset treenivaatteet juoksuun, niin kannattaa tutustua Motley Denimin sivuihin. Heiltä nimittäin löydät monipuolisen valikoiman isokokoisille ihmisille suunniteltuja urheilu- ja kuntoiluvaatteita, jotka istuvat hyvin ja tuntuvat mukavalta. Tuotteita löytyy myös huippuvalmistajilta. Mm. hiihtotakkeja löytyy mitoista 3XL – 10XL ja hiihtohousuja 3XL – 12XL. Isokokoisille miehille urheiluasusteita löytyy joka lähtöön. Jos olet hiukan isokokoisempi, niin käy tutustumassa Motley Denimin treenivaatevalikoimaan, löydät varmasti sopivat juoksuhousut juuri sinun vartalollesi.